Buurtfeest checklist

Een geslaagd buurtfeest organiseren met Hettema Verhuur

Gaat uw buurt binnenkort genieten van een groots buurtfeest? Dan wilt u, en uw buren, natuurlijk graag dat alles goed geregeld is en dat er weinig stress is in de voorbereiding. Omdat voorbereiding het halve werk is helpt Hettema Verhuur u daar graag mee. Niet alleen verhuren wij alles, ook geven wij u een aantal tips voor een geslaagd buurtfeest. Tot slot vindt u op deze pagina een ultieme checklist voor een geslaagd buurtfeest. Zo weet u zeker dat u niets vergeet en een mooi feest kunt bouwen met alle buren.

Tips voor een geslaagd buurtfeest organiseren

 1. Organiseer het samen
  Het voordeel van een buurtfeest is dat er veel handen zijn om een succesvol feest neer te zetten. Maak hier vooral ook gebruik van, want vele handen maken licht werk. Zoek een groepje mensen met veel zin en tijd om gezamenlijk een knalfeest te organiseren. Het is dan ook aan te raden een feestcommissie te maken. Deze commissie zal het buurtfeest in goede banen leiden.
 2. Budget bepalen
  Een feestje kost nou eenmaal geld. Vooraf is al goed te bepalen wat er nodig is en wat alles kost om te huren of om te kopen. Overleg ook vooral met buren en vrienden of zij connecties hebben zodat bepaalde dingen goedkoper te regelen zijn. Er is altijd wel iemand handig genoeg voor het maken van een flyer of iemand met een grote BBQ die een bijdrage wil leveren.
 3. Maak duidelijke afspraken Niks is fijner dan gestructureerd te werk te gaan. Een buurtfeest organiseren is super leuk, maar kan door onduidelijke afspraken erg veel stress met zich meebrengen. Maak samen met de leden van de feestcommissie duidelijke afspraken over bijvoorbeeld wie wat doet en wanneer dit gebeurt moet zijn. Zo voorkom je een hoop onnodige stress en weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt.
 4. Van groot tot klein
  Voor ouders is een (buurt)feest vaak een stuk leuker als de kinderen het ook goed naar hun zin hebben. Daarom deze gouden tip: ga op zoek naar goed vermaak voor de buurtkinderen. Een springkussen is altijd een succes!
 5. Een feestje van formaat
  Een super groot feest is natuurlijk leuk, maar vraagt vaak wel om een vergunning, vluchtroutes en afspraken met de brandweer. Een ‘bescheiden’ buurtfeest heeft dat allemaal niet nodig en vergt alleen even een melding bij de gemeente. Een stuk minder werk en gedoe!
 6. De praktische zaken
  In elke buurt zit wel een goede locatie verstopt: een plein, een vijver of een parkje. Op straat is natuurlijk ook een goede optie, waarbij de gemeente soms zelfs wil meehelpen om de straat af te zetten. Om er vervolgens voor te zorgen dat het feest goed aangekleed wordt zullen er een aantal dingen gehuurd moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan muziek, een partytent, hapjes en drankjes.
 7. Genieten van een geslaagd buurtfeest Een buurtfeest organiseren is niet niks en kan veel verantwoordelijkheid met zich meedragen. Zodra het buurtfeest is begonnen is het echter ook tijd om te genieten. Ook voor de feestcommissie! Laat de teugels wat vieren en vergeet vooral niet te genieten van het feest. Is dat niet waar het allemaal om draait?
 8. Aan alles komt een eind Aan alles komt een eind. Zo ook aan het buurtfeest en het organiseren hiervan. Zijn we dan al klaar? Nog niet! Natuurlijk moet alles ook nog eens opgeruimd worden. Niet het leukste werk, maar het moet wel gebeuren. Als het goed is zijn hier al afspraken over gemaakt met de feestcommissie, maar het kan iedereen ontglippen. Zorg voor duidelijke afspraken voor het opruimen zodat niemand aan het eind van het feest voor een verrassing komt te staan.

Buurtfeest organiseren checklist

Download hier de checklist voor uw buurtfeest (PDF) of bekijk de verschillende categorieën en producten hieronder.

Categorie ‘servies’
Bij een goed feest hoort lekker eten en drinken. Bestek, glazen, borden en mokken: wel zo handig als alle buren willen genieten van de hapjes en de drankjes. Hettema Verhuur heeft een ruim assortiment aan servies. Maar ook voor wijnkoelers, peper- en zoutvaatjes en kookgerei hoeft u niet verder te kijken.

Categorie ‘keuken’
Komt er geen cateraar maar gaat u samen met uw buren zelf koken? Dan heeft u natuurlijk koelkasten, frituurpannen, barbecues en buffetkarren nodig. Of wat dacht u van pannen en gasstellen? Ook voor een biertap en bierfusten bent u bij ons tevens aan het goede adres.

Categorie ‘Meubilair’
Gaan uw gasten eten tijdens uw buurtfeest? Met de juiste dinertafel, picknicktafel of klaptafel kunnen uw gasten goed terecht. Natuurlijk regelt Hettema Verhuur ook uw stoelen om op te zitten. Liever blijven staan? Ga dan voor onze statafels met rok.

Categorie ‘huisvesting’
Is er een geschikte plek in de buurt uitgekozen? Dan moet deze natuurlijk aangekleed worden. Hettema Verhuur heeft partytenten in verschillende formaten en kan deze naar wens ook voor uw op- en afbouwen. Ook een grondzeil, terrasverwarmers en heteluchtkanonnen vindt u bij ons.

Categorie ‘afval’
Tijdens en na uw buurtfeest wilt u natuurlijk niet door de hele buurt afval hebben liggen. Voorzie uw feest van een aantal vuilnisbakken, prullenbakken en asbakken zodat u niet weken later nog troep in de bosjes vindt. Dat is voor alle buren een stuk prettiger!

Categorie ‘spelletjes’
Waar zijn kinderen de hele avond zoet mee? Met een springkussen! Deze mag dan ook absoluut niet missen tijdens een tuinfeest. Hettema Verhuur heeft verschillende springkussens waar kinderen hun energie kwijt kunnen. Ruimte over? Zet er eens twee tegenover elkaar.