Muziekevenementen checklist

Een feestelijk muziek evenement met Hettema Verhuur

Gaat u een muziekevenement organiseren? Hettema Verhuur helpt u graag bij deze feestelijke aangelegenheid. Bij de organisatie van een muziekevenement kan er veel op u afkomen. Gaat het om een festival of een lokaal optreden van een band? Wij bieden passende oplossingen. Hebt u al aan een locatie gedacht of vereiste vergunningen? De uitnodigingen? Reclame? Hieronder kunt u diverse tips lezen die verder kunnen helpen bij het organiseren van een muziekevenement. Bekijk ook vooral onze checklist voor een muziekevenement, zodat u er zeker van bent niets over het hoofd te zien!

 

Tips voor een geslaagd muziekevenement

 1. Regel de juiste vergunningen
  Voor muziekevenementen is het van groot belang de juiste vergunningen te regelen. Zo kan het zijn dat u een sterke drank vergunning nodig heeft. Maar ook qua geluidsoverlast zullen er zaken bij de gemeente geregeld moeten worden.
 2. Reclame, reclame, reclame
  Promoot uw muziekevenement ruim van te voren. Veel festivals beginnen hier maanden voor de start van het evenement al mee. Wees actief op social media en bedenk diverse marketingacties. Gooi ook advertenties eruit en zoek de interactie op met potentiele bezoekers.
 3. Heel veel eten
  Iets wat hand in hand gaat met muziek is toch vaak eten en drinken. Of je nu een kleinschalig of grootschalig muziekevenement organiseert. Zeker bij de grotere evenementen is het leuk om diverse partijen hiervoor in te schakelen, zoals foodtrucks en andere cateraars.
 4. Gebruik een muntjes-systeem
  U kent ze wel, de muntjes waarmee u eten en drinken kunt betalen op allerlei evenementen. Muziekevenementen lenen zich hier bij uitstek voor. Feestgangers drinken vaak de gehele dag door. De bars zullen drukbezocht zijn en middels een muntjes-systeem is drukte beter te reguleren. Het kan zelfs voor meer winst zorgen!
 5. Zitplekken voor bezoekers
  Niets is zo fijn als op zonnige dagen op een fijne zit plek naar muziek te luisteren. Het biedt comfort en gemak aan uw bezoekers. Een plek waar ze uit kunnen rusten.

Heeft u alles al geregeld?

Denkt u dat u alles heeft geregeld voor uw muziekevenement? Wij helpen u graag met de laatste check. Bij het organiseren van een dergelijk evenement komt er vaak veel op u af. Zeker het regelen van vergunningen en artiesten kan een hels karwei zijn, waardoor andere zaken uit het oog worden verloren. Download daarom onze checklist voor muziekevenementen. Hettema Verhuur heeft deze special voor zulke evenementen opgesteld, zodat er echt niets vergeten kan worden. Klik hier om de checklist te downloaden.

Categorie ‘meubilair’
Onmisbaar voor elk muziekevenement is de aanwezigheid van genoeg stoelen en tafels. Is het een zomerse dag? Zet picknicktafels en biertafels neer op de evenementlocatie.

Categorie ‘keuken’
Afhankelijk van de soort catering en foodtrucks dat u heeft geregeld, kunt u bij Hettema Verhuur extra inventaris voor keukens huren. Ook elektrische apparaten als hotdogmachines en popcornmachines vallen hier onder.

Categorie ‘servies’
Geen enkele eetgelegenheid is compleet zonder bijbehorend servies en bestek. Afhankelijk van de catering die er al is, kunt u bij ons het servies wat nog nodig is gewoon bij huren.

Categorie ‘decoratie’
De sfeer op een muziekevenement is van groot belang. Naast goede muziek helpt een mooi aangeklede ruimte om de dag extra feestelijk te maken.

Categorie ‘afval’
Hoe groter uw evenement, hoe meer afval er gegenereerd zal worden. Zorg daarom voor voldoende afvalpunten. Bezoekers zullen u dankbaar zijn.

Categorie ‘garderobe’
Een garderobe is onmisbaar op een muziekevenement. Mensen willen graag ergens hun overbodige jassen en tassen kwijt, zodat ze er niet de hele dag mee rond hoeven te zeulen.

Categorie ‘huisvesting’
Soms kan het handig zijn om extra partytenten op te zetten.

Categorie ‘veiligheid’
Veiligheid is belangrijk. Bij Hettema kunt u dranghekken, camera’s en brandblussers huren.

Categorie ‘toilet’
Iedereen kent het probleem, de lange wachtrijen voor de toilet op muziekevenementen. Zet genoeg dixi’s in die de capaciteit van uw feest aan kunnen. Dit voorkomt een hoop ergernis.

Categorie ‘munten’
Een muntjes-systeem is een perfecte uitkomst voor ieder muziekevenement. Geen gedoe meer met los briefgeld, minder kans op fraude, minder stress voor personeel en betere doorloop bij foodtrucks en snackstands.