Schoolfeest checklist

Een onvergetelijk schoolfeest met Hettema Verhuur

Schoolfeesten zijn de perfecte manier om een schooljaar, of kalenderjaar, goed af te sluiten. En natuurlijk om even stoom af te blazen na een jaar hard werken en studeren voor tentamens. Hettema verhuur helpt u graag met het organiseren en inrichten van een onvergetelijk schoolfeest. Omdat we bijna alles verhuren bent u bij ons aan het juiste adres voor de realisatie van een knaller. Graag geven we u een aantal tips die een succesvol schoolfeest zullen garanderen. Tot slot geven we u de ultieme checklist zodat u zeker weet dat u niets vergeet tijdens uw onvergetelijke schoolfeest.

Tips voor het beste schoolfeest van het jaar

 1. Wees verschrikkelijk origineel
  Wilt u echt een uniek schoolfeest organiseren? Durf dan origineel te zijn en doe eens iets totaal anders. Nodig bekend/onbekend talent uit, bedenk een/geen thema of houd het feest op een unieke plek. Alles wat nog nooit eerder gedaan is, werkt.
 2. Gebruik Social Media als uitnodiging
  Een event op twitter of hint van wat er gaat komen via instagram of snapchat? De jeugd zit tegenwoordig de hele dag op Social Media. Dit is dus de perfecte plek om ze op uit te nodigen en alvast enthousiast te maken over wat er komen gaat.
 3. Zonder muziek geen feest
  Goeie muziek kan een feest maken of breken. Zorg er dus voor dat er te allen tijde fijne muziek op de achtergrond is de horen. Maak van tevoren een goede Spotify playlist en sluit die aan op boxen, of vraag een aantal leerlingen of zij hun DJ-skills willen laten zien. En zeker bij een themafeest mag de juiste muziek natuurlijk niet ontbreken.
 4. Laat weten hoe leuk het schoolfeest wordt
  Dit klinkt misschien als een vreemde tip, want wanneer vertelt u nou van tevoren al dat een feest een knalfuif gaat worden? Echter, wanneer u vooraf al zegt “het zal niet zoveel voorstellen” en “het wordt niets bijzonders” zullen de leerlingen er al een stuk minder zin in hebben. Vertel ze juist dat het dak eraf gaat en het feest wordt gegarandeerd een succes.
 5. Kies de juiste locatie
  Wordt het schoolfeest op school gehouden, of juist op een externe locatie? Kies in ieder geval een plek waar u als team de leerlingen nog een beetje in de gaten kunt houden en waar ze niet in het pikkedonker heen hoeven fietsen. Veiligheid gaat natuurlijk boven alles.

Laat het schoolfeest beginnen

U heeft een datum en u weet wie er gaan komen. Nu is het natuurlijk belangrijk dat uw feest zo goed mogelijk aangekleed wordt zodat u, samen met u gasten, een onvergetelijke verjaardag kunt vieren. Om u daarbij te helpen heeft Hettema Verhuur de ultieme checklist voor u opgesteld, zodat u niets vergeet.

Download hier direct de checklist (PDF) of bekijk de verschillende categorieën en producten hieronder.

Categorie ‘servies’
Borden, glazen, bestek en schalen, u heeft ze allemaal nodig als de leerlingen een hapje gaan eten op het schoolfeest.
Gelukkig verhuurt Hettema Verhuur alles, en kunt u bij ons terecht voor alle soorten glazen, borden, mokken en schalen.

Categorie ‘Meubilair’
Lekker hangen aan picknicktafels of eten aan een dinertafel? Hettema Verhuur heeft ze beide te huur. Liever blijven staan? Ga dan voor onze statafels met rok.

Categorie ‘decoratie’
Een lichtje, een ballon, een bloemetje of vlaggetjes. Een schoolfeest is natuurlijk niet compleet zonder de juiste feestelijke decoratie.
Wat u ook kiest aan versiering, Hettema verhuur helpt u graag met de decoratie van uw schoolfeest.

Categorie ‘afval’
Tijdens en na het schoolfeest wilt u natuurlijk niet door e hele school afval hebben liggen. Voorzie het feest van een aantal vuilnisbakken, prullenbakken en asbakken zodat u niet weken later nog troep in de bosjes vindt. Scheelt u een hoop opruimwerk, want Hettema Verhuur haalt de bakken vol bij u op.

Categorie ‘garderobe’
Heeft u een grote school en komen er een hoop leerlingen naar het schoolfeest? Dan is een garderobe wel zo makkelijk. Zo belanden niet alle jassen in een hoekje en blijven ze mooi schoon. Van haakjes tot kapstokken tot nummertjes, Hettema Verhuur zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar jaar weer schoon terugkrijgt.

Categorie ‘huisvesting’
Heeft u een geschikte locatie uitgezocht? Dan heeft u vast wat aankleding nodig om de leerlingen warm en droog te houden. Hettema Verhuur heeft partytenten in verschillende formaten en kan deze naar wens ook voor uw op- en afbouwen. Ook een grondzeil, terrasverwarmers en heteluchtkanonnen vindt u bij ons.