Sportevenementen checklist

Een geslaagd sportevenement met Hettema Verhuur

Organiseert u binnenkort een sportevenement? Tijdens de organisatie hiervan kan er veel op u afkomen. Of het nou voor school is of voor de lokale vereniging, u wilt dat de dag zal slagen en dat iedereen plezier heeft. Middels een goede voorbereiding is het halve werk al gedaan. Hettema Verhuur helpt u daar graag bij. Wij verhuren alle denkbare benodigdheden voor sportevenementen en voorzien u bovendien van tips voor een geslaagd evenement. Wilt u er verzekerd van zijn dat er echt niets over het hoofd is gezien? Download de checklist voor een sportevenement!

Tips voor een geslaagd sportevenement

 1. Zoek een geschikte locatie
  Hoe groot is uw evenement? Gaat het maar om één sport en is de lokale gymzaal voldoende? Of komen alle scholen in de buurt samen en kunnen de sportvelden beter gereserveerd worden? Hou ook rekening met het aantal bezoekers die langs kunnen komen.
 2. Hou een draaiboek bij
  Zeker met grote evenementen is het verstandig om goede wedstrijdschema’s op te stellen. Check deze altijd na. Het is vervelend wanneer er midden in het evenement onduidelijkheid is over welke teams tegen welke teams moeten spelen. Door een goed draaiboek op te stellen kan de dag gestructureerd verlopen. Ook met kleine evenementen is dit een must. Een foutje in dergelijke wedstrijdschema’s is snel gemaakt.
 3. Zorg voor een optie B
  Niets in Nederland is zo veranderlijk als het weer. Zorg, waar mogelijk, voor een binnen locatie wanneer het weer toch omslaat. Soppige grasvelden en vieze sportschoenen zit niemand op te wachten.
 4. Zorg voor voldoende water
  De meeste mensen die deelnemen aan het evenement zullen zelf wel voor hun eten en drinken zorgen. Maar dit kan natuurlijk anders uitpakken. Zorg daarom altijd voor een catering, ook al is het maar een kleine. Voor de sporters is het belangrijk voldoende vocht binnen te krijgen en sporten maakt een mens nou eenmaal hongerig.
 5. Zitplekken voor bezoekers
  Zeker op de warmere dagen is dit echt een must. Een sportevenement kan veel bezoekers aantrekken en het is fijn om ergens te kunnen zitten.

Tijd om in actie te komen

U heeft een locatie geselecteerd, de datum is geprikt en de wedstrijdschema’s zijn gemaakt. Waar moet u nu nog meer rekening mee houden? Hettema Verhuur helpt u hier een handje bij mee. Wij hebben een checklist samengesteld waarop alle benodigdheden voor een sportevenement opgenomen zijn. Download hier de checklist! U kunt ook de categorieën hieronder bekijken om u verder te helpen.

Categorie ‘meubilair’
Voor uw bezoekers is het wel zo fijn om hier en daar wat zitgelegenheden te bieden. Hier kan men even uitrusten, gezellig kletsen en genieten van een drankje. Ook voor de sporters zelf is het fijn om een zit plek te hebben.

Categorie ‘keuken’
Mocht er geen kantine zijn, dan is het handig om hier zelf een (kleine) cateraar voor in te schakelen. In ons ruime horeca assortiment vindt u zowel voor de kleine als de grote evenementen passende oplossingen.

Categorie ‘servies’
Voor de kleine hapjes en drankjes is het wel zo makkelijk om servies en bestek beschikbaar te hebben op uw sportevenement. Mocht er geen kantine in de buurt zijn, dan zult u dit zelf moeten verzorgen. Meestal voldoet plastic bekers, borden en bestek voor dergelijke evenementen wel.

Categorie ‘decoratie’
Een sportevenement moet een gezellig evenement worden. Met de juiste decoratie kunt u net dat extra gevoel van plezier meegeven aan uw bezoekers. Vlaggetjes en lampjes doen het altijd goed!

Categorie ‘afval’
Gebaseerd op de grootte van uw sportevenement, kan er veel afval komen. Met de inzet van voldoende afvalbakken heeft u dit probleem getackeld. De locatie blijft hierdoor mooi schoon, wel zo fijn voor de sporters!

Categorie ‘spelletjes’
Een sportevenement is een relatief feestelijke aangelegenheid. Mensen komen voor de sport, het plezier en de saamhorigheid. Veelal komen complete gezinnen en families langs. Omdat zo’n complete sportdag voor kinderen nog wel eens te lang kan zijn, kunt u overwegen springkussens te huren. De kids zullen de hele dag vermaakt zijn!