Studentenfeest checklist

Studentenfeest organiseren: Wat heb je nodig?

Leuk, je gaat een studentenfeest organiseren! Om je een hoop tijd te besparen, hebben wij alvast een handige checklist voor je gemaakt. Bijna alles is bij ons te huur, zo hoef je dus naast eten en drinken bijna niets te kopen. Het wordt op locatie bij je afgeleverd en na het feest gewoon weer opgehaald. Hieronder vind je een aantal handige tips, praktische zaken en een complete checklist die je kunt downloaden als pdf. Vergeet je niet een briefje bij de buren in de bus te doen?

Tips voor studentenfeest

 1. Voorbereiding
  Ze zeggen niet voor niets dat een goede voorbereiding het halve werk is. Het feit dat je dit nu leest betekent dat je er goed mee bezig bent. Begin tijdig met het organiseren van je feest zo heb je genoeg tijd om alles te regelen. Begin bij het begin en lees snel tip 2.
 2. Budget en thema
  Welk budget heb je? Bepaal van tevoren wat je nodig hebt en wat het kost om het te kopen of te huren. Verzorg je de catering zelf of doe je het op z’n Amerikaans en neemt iedereen eigen eten en drinken mee? Om het feest compleet te maken kun je natuurlijk kiezen voor een bepaald thema; een casino party, black& white, wild west, Hollandse avond of bijvoorbeeld après-ski.
 3. Locatie en vergunning
  Heb je al een locatie geregeld? Misschien bij iemand thuis of heb je een locatie gehuurd? Je doet er in ieder geval verstandig aan om uit te zoeken tot hoe laat de muziek aan mag blijven. Niets is vervelender dan buren, of zelfs de politie, op de stoep te hebben wanneer het feest eigenlijk net is begonnen. Daarnaast is het voor de relatie met je buren aan te raden om ze op tijd in te lichten.
 4. Uitnodigingen: begin- en eindtijd
  Maak uitnodigingen en vraag mensen of ze willen aangeven of ze komen of niet. Niets is vervelender dan dat je te weinig of veel te veel hapjes en drankjes hebt geregeld. Heb je een bepaalde eindtijd in gedachten? Geef deze dan ook door, zo kom je niet in vervelende situaties terecht.
 5. Zet het bier op tijd koud
  Deze tip hoeven we natuurlijk niet toe te lichten. Een studentenfeest is geen feest zonder koud bier!

Laat het feest beginnen

De datum is geprikt, en de locatie geregeld. Nu is het zaak dat het bier inderdaad koud komt te staan en dat het thema terug is te zien op de locatie. Een beetje aankleding kan daarom geen kwaad. Om u daarbij te helpen heeft Hettema Verhuur de ultieme checklist voor u opgesteld. Zo weet u zeker dat u niets vergeet en dat de avond gegarandeerd een succes wordt.

Download hier direct de checklist (PDF) of bekijk de verschillende categorieën en producten hieronder.

Categorie ‘huisvesting’
De locatie is bekend, wat is nodig om alles aan te kleden? Een partytent is bijvoorbeeld erg handig om droog en warm te blijven. Ook een grondzeil, terrasverwarmers en heteluchtkanonnen zijn te vinden bij Hettema Verhuur

Categorie ‘meubilair’
Wordt er gegeten tijdens het feest? Dan is een picknick- of dinertafel wel zo handig. Ook de stoelen zijn bij ons te vinden. Liever blijven staan? Kies dan voor de statafel met rok.

Categorie ‘keuken’
Een echt studentenfeest heeft een eigen biertap, bierfusten en een BBQ op locatie. Ook deze zijn bij Hettema Verhuur te huur voor een aantrekkelijke prijs.

Categorie ‘decoratie’
Lichtslingers, ballonnen of misschien zelfs een springkussen? Een beetje decoratie haalt een feest ontzettend op.

Categorie ‘afval’
Tijdens en na het studentenfeest wilt u natuurlijk niet overal afval hebben liggen. Voorzie uw feest van een aantal vuilnisbakken, prullenbakken en asbakken zodat u niet weken later nog overal troep vindt. Fijn voor u en fijn voor uw gasten.

Categorie ‘schoonmaak’
Niet het leukste, maar na het feest moet er natuurlijk ook schoongemaakt worden. Rolcontainer, hogedrukreiniger, aanhangwagen. Hettema verhuur helpt met opbergen en schoonmaken.