Tuinfeest checklist

Een top tuinfeest met Hettema Verhuur

Geeft u binnenkort een tuinfeest? Super gezellig! Natuurlijk wilt u dat uw feest goed geregeld is, dat u er weinig stress van heeft op de dag zelf en dat uw gasten er nog lang over napraten. Met Hettema Verhuur gaat dat absoluut lukken. Wij verhuren namelijk alles. Graag geven we u een aantal tips die een succesvol tuinfeest zullen garanderen. Tot slot geven we u de ultieme checklist zodat u zeker weet dat u niets vergeet tijdens uw onvergetelijke tuinfeest.

 

Tips voor een feest in de tuin

 1. Breng de buren op de hoogte
  Niets is vervelender dan de buren, of zelfs de politie, op de stoep te hebben wanneer het feest net op gang begint te komen. Door uw buren tijdig te informeren laat u zien dat u het belangrijk vindt dat zij goed op de hoogte zijn en dat u niet bewust overlast wilt veroorzaken. Wilt u het helemaal goed doen? Trakteer uw direct buren dan op een avondje bios.
 2. Houd de gasten warm
  Een tuinfeest is natuurlijk reuze knus door de sterrenhemel, de fakkels en de kaarsen. Helaas wordt het in Nederland snel koud ’s avonds waardoor een dikke sjaal soms ook niet meer afdoende is. Met een terrasverwarmer van Hettema Verhuur of een heerlijke vuurkorf houdt u uw gasten warm en kan het tuinfeest tot in de late uurtjes doorgaan. Absoluut de moeite waard!
 3. Geen zitfeest maar een tuinfeest
  Wanneer mensen gaan zitten op een feest wordt de sfeer al snel wat slomer. Mensen blijven in gesprek met dezelfde mensen en blijven in hun comfortzone. Liever heeft u natuurlijk kletsende, rondlopende en dansende mensen op uw feestje. Hoe doet u dat? Haal alle stoelen en hangtafels weg en regel een aantal barkrukken voor de mensen die écht even moeten zitten. Husselen maar.
 4. Zet de drankjes koud
  Eigenlijk regel nummer 1 op een (tuin)feest: zorg ervoor dat de drankjes tijdig in de koelkast liggen. Genoeg drank in de koelkast zorgt voor tevreden gasten die langer blijven. Een win-win voor iedere gastheer of gastvrouw van een tuinfeest. Tip: huur een extra koelkast en zet die op een centrale plek. Zo kunnen uw gasten zelf de drankjes pakken.
 5. Nodig mensen uit
  Tip 5 is misschien een open deur, maar de uitnodiging naar de juiste mensen is natuurlijk het belangrijk. U wilt immers een goed gevuld feest met veel gezelligheid. Volgt u deze stappen? Dan weet u zeker dat u niets vergeet wanneer u uw gasten uitnodigt.
  a. Kies de datum
  b. Maak een inschatting van het aantal volwassenen, aantal kinderen, het budget en de activiteit(en)
  c. Maak een lijst met aspecten die belangrijk zijn voor een succesvol tuinfeest. Denk hierbij aan speelruimte voor kinderen, kwaliteit van eten en drinken, parkeergelegenheid en eventuele slaapplaatsen voor de gasten.
  d. Plant u ver vooruit? Stuur een Save the Date naar uw gasten: Zo kunnen ze de datum alvast reserveren.
  e. Regel alle attributen voor uw feest: muziek, entertainment en aankleding
  f. 
  Ontwerp een mooie uitnodiging en verstuur deze naar uw gasten

Laat het tuinfeest beginnen

U heeft een datum en u weet wie er gaan komen. Nu is het natuurlijk belangrijk dat uw feest zo goed mogelijk aangekleed wordt zodat uw gasten een comfortabele en plezierige avond hebben. Om u daarbij te helpen heeft Hettema Verhuur de ultieme checklist voor u opgesteld, zodat u niets vergeet.

Download hier direct de checklist (PDF) of bekijk de verschillende categorieën en producten hieronder.

Categorie ‘huisvesting’
Natuurlijk is uw tuin al prachtig, maar een tuinfeest is pas af met een pittige partytent. Hettema Verhuur heeft deze in verschillende formaten en kan deze naar wens ook voor uw op- en afbouwen. Ook een grondzeil, terrasverwarmers en heteluchtkanonnen vindt u bij ons.

Categorie ‘Meubilair’
Gaan uw gasten ook eten tijdens uw tuinfeest? Met de juiste dinertafel, picknicktafel of klaptafel kunnen uw gasten goed terecht. Natuurlijk regelt Hettema Verhuur ook uw stoelen om op te zitten. Liever blijven staan? Ga dan voor onze statafels met rok.

Categorie ‘keuken’
Een feest is eigenlijk niet af zonder een lekker hapje of drankje. Bij Hettema verhuur vindt u niet alleen koelkasten, frituurpannen en ijsblokjesmachines, maar ook thermoskannen, barbecues en buffetkarren zitten in ons assortiment. Ook voor biertaptafels en bierfusten bent u bij ons op de juiste plek. Gaat u zelf koken? Denk dan vooral aan pannen en gasstellen.

Categorie ‘servies’
Borden, glazen, bestek en schalen, u heeft ze allemaal nodig als uw gasten een hapje gaan eten op uw tuinfeest. Gelukkig verhuurt Hettema Verhuur alles, en kunt u bij ons terecht voor alle soorten glazen, borden, peper- en zoutvaatjes en wijnkoelers.

Categorie ‘decoratie’
Een lichtje, een ballon, een bloemetje of vlaggetjes. Waar gaat u uw tuinfeest mee aankleden? Wat u ook kiest, Hettema verhuur helpt u graag met de decoratie van uw tuinfeest.

Categorie ‘afval’
Tijdens en na uw tuinfeest wilt u natuurlijk niet overal afval hebben liggen. Voorzie uw feest van een aantal vuilnisbakken, prullenbakken en asbakken zodat u niet weken later nog troep in de bosjes vindt. Fijn voor u en fijn voor uw gasten.